Thursday, November 4, 2010

bintang-bintang di langit

Pagi tadi dalam pukul 1 lebih aku dan rakan-rakan ke bagan lalang beach. aku merasakan air surut seperti hari biasa. akan tetapi air pasang pada malam itu. aku rasa takut akan deruan ombak yang aku dengar seperti dalam cerita 2012. tapi aku beranikan diri untuk menghampiri pantai itu. anginnya sangat kencang. rambut aku ditiup angin itu ala-ala muzik video faizal tahir.
Justify Full
Rakan-rakan yang lain melakukan aktiviti hariannya seperti hisap rokok, tarik nafas dan hembuskan. indah atau terbang? mestilah indah. mereka kelihatan gembira, aku pon gembiralah bersama sambil memegang puntung rokok jenama pall mall. mierol panggil aku untuk baring ditepi pantai dan pandang ke langit ala-ala movie twilight lakonan robert pattinson. kami bukan gay, cuma kawan. wow. sungguh indah kerana terasa badan aku terapung di laut dengan ditemani bintang-bintang di langit dan angin laut yang sangat sangat sangat amazing. such a beautiful moment. inilah kuasaNya yang tidak terperi. sungguh tenang aku rasa pada malam itu sambil mendengar lagu like a song nyanyian lenka.

Apabila ketenangan sudah ada, apa lagi bisa aku buat. hanya mampu hayunkan kaki ke sana (kereta) dan pulang ke rumah dengan ditemani ketenangan ala-ala baru dapat couple dengan bella swan setelah beberapa kali cinta ditolak. omong-omongnya bunyi kosong tapi perlu kau hayati untuk rasa ketenangannya. ecehhhhh. permisi dong.

No comments:

Post a Comment